Čirok patrí medzi obilniny pestované odpradávna, jeho história siaha až do starého Egypta. Dnes je rozšírený na všetkých piatich kontinentoch, pričom najlepšie sa mu darí v Amerike a v Afrike. Z nutričného hľadiska je cenený pre svoj vysoký podiel bielkovín, aminokyselín a ako zdroj kvalitných sacharidov. V USA ho prezývajú "pšenica celiatikov".
Použitie: Má neutrálnu chuť a výborné vlastnosti pečenia. Predstavuje tak ideálnu surovinu pre prípravu bezlepkového pečiva ako je chlieb, pizza, najrôznejšie druhy trených báboviek, sušienok a muffín. V akomkoľvek recepte (chlieb, koláče) je možné nahradiť až 60% bežnej múky múkou z čiroku.
Zloženie: 100% čiroková múka hladká
Balenie: 250g
Krajina pôvodu: ČR
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.