100% gaštanová múka zo sušených jedlých gaštanov značky ADVENI.
Táto čistá gaštanová múka sa vyrába z jedlých gaštanov. Gaštany sa sušia 16 dní pri teplote do 47°C a potom sa oddeľujú od šupiek.
Gaštanová múka má jemne sladkú chuť a príjemnú vôňu. Je ideálna pre pečenie koláčov, múčnikov, sušienok ale aj chleba.
V akomkoľvek recepte môžeme až 25% bežnej múky nahradiť gaštanovou múkou.
Napríklad Francúzi z gaštanovej múky vyrábajú najrôznejšie pyré, omáčky či polievky.
Plody gaštanovníka siateho sú bohaté na vitamín C. Niektoré zdroje dokonca uvádzajú, že v 100g čerstvých jedlých gaštanoch nájdeme približne rovnaké množstvo vitamínov ako v 100g citrónu. Ďalej obsahujú kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre ženy, ktoré chcú otehotnieť, pre tehotné ženy a dojčiace ženy. Z minerálnych látok je jedlý gaštan bohatý na mangán, meď a predovšetkým draslík, ktorý pomáha v boji proti únave a strese.
Jedlé gaštany majú len zopár jednoduchých cukrov. Väčšinu tvoria zložené cukry, polysacharidy (najmä škroby), ktoré sú vstrebávané postupne a nevedú k výkyvom hladiny krvného cukru. Z tohto dôvodu je konzumácia jedlých gaštanov vhodná aj pre diabetikov a pre všetkých, ktorí sa snažia o zníženie nadváhy. Tzv. pomalé cukry pomáhajú predchádzať návalom hladu a uľahčujú tak dodržiavanie redukčného režimu.
Z výživového hľadiska je veľmi dôležitý obsah kyseliny linolovej zo skupiny esenciálnych omega-6 mastných kyselín a kyseliny alfa-linoleovej zo skupiny omega-3. Tie sú okrem iného zodpovedné za optimálne fungovanie nervového systému, mozgu, kardiovaskulárneho systému, za produkciu hormónov a imunitu.
Gaštanová múka je prirodzene bezlepková a je vhodná aj pre celiatikov a osoby dodržujúce bezlepkovú diétu.
Český výrobok.
ZLOŽENIE
100% gaštanová múka.
SKLADOVANIE:
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE V 100 G VÝROBKU:
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.