Sójová omáčka je jedným z poznávacích znakov ázijskej kuchyne, kde sa ako dochucovadlo používa viac ako 2500 rokov. Vyrába sa zo sójových bôbov, fermentovaných pomocou plesní rodu Aspergillus a má typicky tmavú farbu. Charakteristická farba vzniká predovšetkým z kombinácie aminokyselín získaných z bielkovín a glukózy zo škrobu. Naša Allnature Shoyu je v BIO kvalite a jemnejšia ako sójová omáčka Tamari, má zaguľatenú sladkosť, osviežujúcu kyslosť, slanosť a jemnú stopu horkosti. Používa sa ako na varenie, tak aj ako dochucovadlo studených pokrmov.
Upozornenie:
Alergény: Sója, pšenica (lepok). Môže obsahovať stopy arašidov a škrupinových plodov.
Zloženie:
voda, sójové bôby*, soľ, pšenica* * z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Obsah:
250 ml
Výrobca:
Allnature, s. r. o., Brezhradská 148, 503 32 Hradec Králové, Česká republika.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 234 kJ/56 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy6,0 g
- z toho cukry 6,0 g
Bielkoviny 8,0 g
Soľ 13 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.