AMYLON BIO kypriaci prášok, 12g

Neohodnotené
Značka: AMYLON
Dostupnosť Momentálne nedostupné
Kód: 4090
€0,40 €0,33 bez DPH
AMYLON BIO kypriaci prášok, 12g
Neohodnotené
Značka: AMYLON

Výborný pomocník pri pečení, Vaše cesto bude odľahčené a nadýchané. Pomôže Vám pripraviť skvelé bábovky, muffiny alebo sušienky. Prášok do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakyprenie zaistí vínny kameň a jedlá sóda.

Tipy:

Kypriaci prášok Amylon má tendenciu kypriť už pri izbovej teplote na rozdiel od obyčajného prášku. Preto sa odporúča dávať cesto do rúry čo najrýchlejšie po zapracovaní prášku.

Kyprí o niečo menej. Použite 1,5 vrecúška tam, kde by ste inak dali 1 vrecúško obyčajného. Alebo použite len 1 vrecúško a pridajte malú lyžičku jedlej sódy.

Prášok do pečiva Amylon má úplne neutrálnu chuť. Keď si naň zvyknete, spoznáte, keď sa použije konvenčný prášok.


Kyprenie vytvára v ceste bublinky vzduchu, tým je cesto odľahčené a nadobudne na objeme. Ide to docieliť dvoma spôsobmi - biologickým (droždie) alebo chemickým (bublinky vzniknú chemickou reakciou kyselín a zásad).

Rozdiel bezfosfátového a fosfátového prášku:

bežný kypriaci prášok
- kyslou zložkou je fosforečná soľ (tiež obsiahnutá v tavených syroch alebo práškových zmesiach na výrobu nápojov);

kypriaci prášok bez fosfátov
- kyslou zložkou je vínny kameň (vinnan draselný), vyzráža sa vo forme kryštálikov vo vínnych sudoch;
- zásaditou zložkou je jedlá sóda;
- ďalej obsahuje len kukuričný škrob v biokvalite.

Zloženie

Kukuričný škrob *, kypriace látky: vínan draselný, uhličitany sodné. Môže obsahovať stopy mlieka a vajec. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Skladovanie

Skladujte v suchu.


Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: