Kamut je nešľachtená obilnina pôvodom z Egypta. Pečivo upečené z tejto múky má krásnu zlatistú farbu, takže by ste nikdy nepovedali, že je upečené z celozrnnej múky. Obsahuje o 20-40% viac bielkovín ako bežná pšenica, čo ocenia najmä vegetariáni a vegáni. V porovnaní s ostatnými obilninami má veľmi vysoký obsah selénu (200 g chleba z kamutu pokryje 100% odporúčanej dennej dávky selénu). Kamut obsahuje tiež veľa zinku, horčíka, vitamínu E a nenasýtených tukov.
Kamut je výbornou alternatívou všetkých pekárenských výrobkov, pri ktorých príprave sa užíva bežná pšenica. Oproti bežnej pšenicu vynikajú zrná kamutu dvojnásobnou veľkosťou a vyšším obsahom živín. Kamut obsahuje o 20-40% viac bielkovín, má vyšší obsah tukov, aminokyselín, vitamínov a minerálov ako bežná pšenica. (Bežná pšenica aj kamut majú historicky rovnakého predchodcu - pšenicu dvouzrnku.) Ukázalo sa, že mnohí ľudí alergickí na bežnú pšenicu nie sú alergickí na kamut. Vedecký výskum vypracovaný International Food Allergy Association (IFAA) došiel k nasledujúcemu: "Pre väčšinu ľudí, ktorí sú precitlivení na bežnú pšenicu, môže byť kamut jej vynikajúci náhradou."
Zloženie
100% múka kamutová (khorosan)*.
* Produkt z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Informácia pre alergikov
Obsahuje lepok (glutén)!
Skladovanie
Na suchom a chladnom mieste.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.