Rímsky hrach sa získava z rastliny s názvom cícer baraní. Domestikovaný bol pred 7 000 rokmi v oblasti okolo Turecka a Sýrie. Dnes sa prevažne pestuje a používa v Indii. Plodom rastliny je struk až s desiatimi guľovitými semenami žltkastej farby. Je to tretia najrozšírenejšia strukovina na svete hneď po hrachu siatom a fazule všeobecnej.
Spoločnosť La BIO IDEA funguje už vyše 25 rokov. Výroba produktov prebieha v Sicílii a v jej okolí, odkiaľ tiež pochádzajú všetky suroviny. Značka sa snaží svojou produkciou zapadnúť do prirodzeného spôsobu života na Sicílii.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Cícer*, pitná voda, jedlá soľ morská. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 515 kJ / 123 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,6 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 16,0 g |
z toho cukry: | 0,3 g |
Vláknina: | 4,8 g |
Bielkoviny: | 6,6 g |
Soľ: | 0,63 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.