100% kanadský javorový sirup stupňa GRADE A. Najkvalitnejší javorový sirup
Javorový sirup je v podstate čisté prírodné sladilo. Získava sa zahustením šťavy z kmeňa cukrového javoru. Javorový sirup je tak spolu s medom a melasou vynikajúcim pomocníkom pri nahrádzaní rafinovaného bieleho cukru.
Javorový sirup sa známkuje podľa farby a tým aj chuti. Čím svetlejšia farba, tým jemnejšia a menej intenzívna vôňa a chuť a tým drahší sirup.
Grade A (Canada No. 1 Light) je veľmi svetlý jemný a luxusný sirup, vhodný aj ako darček.
Grade B (Canada No. 2 Medium) je svetlý javorový sirup, menej intenzívnej javorovej chute.
Grade C (Canada No. 3 Amber) je najobľúbenejší v Európe a má príjemnú javorovú chuť.
Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pre gastronómiu a pre výrobu potravín. Považuje sa skôr za podradnejší sirup a nie je vhodný na priamu konzumáciu.
Použitie:
Grade A je najjemnejší a najsvetlejší druh. Je vhodný na stolové né použitie a vďaka jemnej chuti aj pre malé deti. Hodí sa najlepšie na dochutenie už hotových pokrmov, na palacinky, lievance, do bieleho jogurtu, do müsli a na zmrzlinové a ovocné poháre.
Javorovým sirupom môžete pri varení a pečení nahradiť biely cukor v pomere 3 diely sirupu za 4 diely cukru.
Nutričné hodnoty na 100g:
- Energia 351 kcal / 1493 kJ
- Bielkoviny 0g
- Sacharidy 87,8g
- Tuky 0g
- Draslík 198 - 290mg
- Vápnik 53 - 132mg
- Horčík 13 - 40mg
- Mangán 1 - 11mg
- Fosfor 7 - 16mg
- Železo 0,1 - 2mg
- Niacín (PP) 28 mikrogramov
- Vitamín B5 60 mikrogramov
- Vitamín B2 6 mikrogramov
- Vitamíny B6, H a A stopy.