Bio-Racio-Dia, s.r.o. - maloobchod a veľkoobchod so zdravými potravinami

Bio potraviny pre celiatikov, diabetikov, výrobky racionálnej výživy.

Bezlepková ricottovo-jahodová cheesecake torta (bez pridaného cukru)

Ricottovo-jahodová cheesecake torta. Bezlepková, bez pridaného cukru.

Ingrediencie na korpus:
  • 1 vajíčko 
  • štipka soli
  • 90g masla

Plnka:
  • 500 g smotanového syru ( creme fraiche)
  • 200g kyslej smotany
  • 3 vajcia 






Postup:
Ingrediencie na korpus spoločne miešame kým sa nam nespoja v elastické cesto, cesto dame na 30 min. zachladiť, následne ho rozvaľkame a dame do formy(24-27cm). Cesto poprepichujeme vidličkou a dame piecť na 180 stupňov na 10 min. Plnku pripravíme zmiešaním ricotty, syru, medu a smotany, vajcia primiešame k tvarohovej hmote po jednom. Plnku nalejeme na korpus, jahody rozpolíme napoly a ukladáme na cheese, dáme do predhriatej trúby piecť na 150 stupňov cca 90 min. ⏰ Chees je upečený keď sú okraje tuhé a stred sa trochu hýbe. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, cheese dáme zachladiť do chladničky najlepšie na celú noc. Minimálne 6 hod. Dobrú chuť.


Za tento skvelý recept ďakujeme Mia's Dolce vita  


  • Kategória: Recepty
  • Dátum: 02.05.2017
  • Zobrazení: 1412