Ricottovo-jahodová cheesecake torta. Bezlepková, bez pridaného cukru.
Ingrediencie na korpus:- 170g ľanovej múky
- 1 vajíčko
- štipka soli
- 4 PL medu
- 90g masla
Plnka:- 500 g smotanového syru ( creme fraiche)
- 200g kyslej smotany
- 3 vajcia
- 4 PL medu/ javorový sirup
- 10 ks jahôd
Postup:
Ingrediencie na korpus spoločne miešame kým sa nam nespoja v elastické cesto, cesto dame na 30 min. zachladiť, následne ho rozvaľkame a dame do formy(24-27cm). Cesto poprepichujeme vidličkou a dame piecť na 180 stupňov na 10 min. Plnku pripravíme zmiešaním ricotty, syru, medu a smotany, vajcia primiešame k tvarohovej hmote po jednom. Plnku nalejeme na korpus, jahody rozpolíme napoly a ukladáme na cheese, dáme do predhriatej trúby piecť na 150 stupňov cca 90 min. ⏰ Chees je upečený keď sú okraje tuhé a stred sa trochu hýbe. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, cheese dáme zachladiť do chladničky najlepšie na celú noc. Minimálne 6 hod. Dobrú chuť.