Lemond curd
Horúce letné dni sú tu! A s nimi prichádza chuť aj na niečo lahodné a svieže. Prinášame recept na domáci lemond curd, podmanivý, svieži krém, ktorý si Vás určite získa.

Načo je tento "lemon curd" dobrý? Kde ho využijem/použijem? 

Je vhodný ako krém do koláčov, tôrt, cheesecakov, nasuché pečivo, do palaciniek.


Potrebujeme: 

  • 7 ks vaječných žĺtok
  • 120g masla
  • 6 citrónov
  • 150g trstinového cukru 



Postup:

1. Citróny odšťavíme. Zároveň z troch kusov citrónu nastrúhame kôru. 


2.  Všetky ingrediencie dáme do nerezového hrnca, v ktorom ich dobre premiešame.



3.  Následne dáme nad paru a miešame, kým sa konzistencia nezmení na puding. 


4. Necháme vychladnúť a premiestnime do sklenenej nádoby (musí byť uzatvárateľná). V chladničke môžeme skladovať najdlhšie 2 týždne. 


Bon eetlus :-)



  • Kategória: Recepty
  • Dátum: 02.06.2017
  • Zobrazení: 1027

Značky: Mia's Dolce vita