Bio-Racio-Dia, s.r.o. - maloobchod a veľkoobchod so zdravými potravinami

Bio potraviny pre celiatikov, diabetikov, výrobky racionálnej výživy.

Raw / Vegan jahodovo čokoládová torta
Počas týchto horúcich letných dní sme si pre Vás pripravili niečo super zdravé, osviežujúce a chutné. 
Nasledujúci recept si určite získa pozornosť tých z nás, krorí trpia intoleranciou na múku, mlieko, vajcia ale aj fanúšikov zdravého životného štýlu. 

Torta nemusí znamenať nezdravý kus masla, múky a cukru, ale môže ňou byť nutrične výživná bomba plná vitamínov a minerálov, ktoré nie su zničené tepelnou úpravou. RAW torty a koláče sú hitom vo svete zdravej výživy a fit stravovania. Keď raz vyskúšate kombináciu zdravej a super chutnej torte, už nikdy viac neodoláte. 


Čo znamená RAW ? 

RAW jedlo je tzv. živé jedlo, tepelne neupravené, nespracované prírodné potraviny. Ľudia, ktorí jedia výlučne RAW jedlo sa nazývajú vitariáni.
Význam takéhoto stravovania je, že surové potraviny majú prírodné enzýmy, ktoré sa inak pri tepelnom spracovaní ničia a môžu za sebou nechať toxíny. Neupravené potraviny sú bohaté na antioxidanty, ktoré potláčajú príznaky starnutia a sú účinnou prevenciou proti rakovine. 


Čo znamená Vegan?

Vegánstvo je spôsob stravovania, ktorý vylučuje konzumáciu živočíchov a živočíšnych produktov ako sú mäso, mlieko, vajcia, syry. Motiváciu takého stravovania je buď zdravotný stav človeka alebo etické dôvody s ohľadom na nehumánne zaobchádzanie so zvieratami za účelom produkcie živočíšnych produktov.



 


Či už ste zo zdravotných dôvodov nútený stravovať sa vegánsky alebo formou RAW produktov, alebo je to váš životný štýl, alebo ste  len fanúšik zdravého stravovania ako my, tento recept odporúčame všetkým. 


Čo budeme potrebovať na korpus?

- 200 g vlašské orechy

- 100g mandle
- 20 sušených ďatlí
- 5 sušených sliviek
- hrsť brusníc 
- 2 lyžice RAW kakaa
- 2 lyžice kokosového panenského oleja 
- 1 lyžica medu/alebo javorového sirupu


Čo budeme potrabovať na plnku?

- 400g kešu orechov ( na noc namočiť do vody) 
- 300g jahôd
- 1 horká čokoláda 70%
- 2 lyžice arašidového masla
- 2 lyžice kokosového oleja
- 3 lyžice medu alebo javorového sirupu
- štipku himalájskej soli



Postup:


1. Dno tortovej formy (24 cm priemer) vystelieme papierom na pečenie, boky formy vytrieme kokosovým olejom. 


2. Korpus pripravíme v silnom sekacom mixéri. Najskôr pomelieme orechy, potom pridáme ďatle, slivky, brusnice a na záver ostatné ingrediencie.




3. Zmes premiestnime do formy a lyžicou rovnomerne rozotrieme. Kým pripravíme plnku dáme do chladničky.


4. Plnku pripravíme podobne, v sekacom mixéri na kašu zomelieme kešu, pridáme jahody, rozpustenú čokoládu ( rozpustiť nad parou s 1 lyžicou kokosového oleja) arašidové maslo, med, olej, a soľ. Všetko dôkladne premiešame a nalejeme na korpus.





5. Formu prikryjeme fóliou a dáme do mrazničky na celú noc. 


6. Pred podávaním necháme tortu 2 hod. postáť pri izbovej teplote , uskladňujeme v chladničke.


Ozdobiť môžme podľa fantázie, v mojom prípade to sú jahody, horká čoko, pistácie a brusnice.


መልካም ምግብ

(po Amharsky)





Za tento skvelý recept ďakujeme Mia's Dolce vita





  • Kategória: Recepty
  • Dátum: 14.08.2017
  • Zobrazení: 2214

Značky: Mia's Dolce vita