Dnes pre Vás máme niečo sezóne, z tradičného kysnutého cesta z netradičnej múky. Reč bude o rebarbore, ktorú možeme jednoznačne zaradiť medzi superpotraviny vďaka jej liečivým účinkom. Okrem toho, že je zdraviu prospešná je aj vďačnou surovinou do šalátov a koláčov. Kyslastá svieža chuť sa výborne kombinuje najmä s jahodami.
Rebarbora je jednou z najzdravších druhov zeleniny. Jej chuť je kyslá, spoznáte ju podľa krvavočervenej stonky. Obsahuje kyselinu listovú, potrebnú pre našu krv a činnosť mozgu a nervov.
Aké sú jej ďalšie pozitíva? Obsahuje nadpriemerne veľa vápnika, potrebného pre ženy v menopauze. Vysoký obsah draslíka pomáha zasa odvodňovať organizmus.
Na cesto potrebujeme:
- 500g hladkej špaldovej múky
- 3 dcl mlieka
- 1 ks kvasníc
- Štipka himalájskej soli
- 2 ks vajíčok
- 2 PL kvalitného slnečnicového oleja
Ďalej potrebujeme:
- 10 kusov rebarbory
- 10 jahôd
- 5 PL trstinového cukru