Na jar si naše telo zaslúži poriadny DETOX. Detox neznamená hladovať a piť len vodu. Znamená to nahradiť bežnú stravu počas niekoľkých dní najmä tekutov stravou bohatou na vitamíny, minerály, vlákninu atď. Možností je niekoľko, od smoothie nápojov, čerstvých zeleninových a ovocných štiav až po zeleninové smoothie polievky. Na jar si naše telo zaslúži poriadny DETOX.
Na špargľovú polievku budeme potrebovať:
- zväzok bielej špargle (najlepšie BIO)
- 1 pór
- 6 kusov malých zemiakov
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- 2 čajové lyžičky himalájskej soli
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- muškátový orech
- 1 dcl smotany 33%
- 1 liter kuracieho/zeleninového vývaru
Postup:
1. Očistíme si špargľu, tvrdé konce odrežeme a hlavičky tiež. Tie použijeme ako ozdobu do polievky (sparíme ich vo vriacej vode).
2. Špargľu nakrájame na kolieska, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na zohriatom oleji opražíme nakrájaný pór, špargľu, zemiaky. Pridáme soľ, korenie a zalejeme vývarom.
3. Varíme, kým zelenina nezmekne, čo je približne 20 min.
4. Keď je polievka dovarená, do hladka ju rozmixujeme a pridáme zohriatu smotanu.
5. Spoločne ešte prevaríme rozmixovanú polievku a smotanu.
6. Môžeme servírovať. Polievku ešte ozdobíme nastrúhaným muškátovým orechom, hlavičkami špargle a bylinkami. Dobrú chuť ;-)