Špargľová polievka
Na jar si naše telo zaslúži poriadny DETOX. Detox neznamená hladovať a piť len vodu. Znamená to nahradiť bežnú stravu počas niekoľkých dní najmä tekutov stravou bohatou na vitamíny, minerály, vlákninu atď. Možností je niekoľko, od smoothie nápojov, čerstvých zeleninových a ovocných štiav až po zeleninové smoothie polievky. Na jar si naše telo zaslúži poriadny DETOX.


Na špargľovú polievku budeme potrebovať:

  • zväzok bielej špargle (najlepšie BIO)
  • 1 pór
  • 6 kusov malých zemiakov
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 čajové lyžičky himalájskej soli
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • muškátový orech
  • 1 dcl smotany 33%
  • 1 liter kuracieho/zeleninového vývaru




Postup:

1. Očistíme si špargľu, tvrdé konce odrežeme a hlavičky tiež. Tie použijeme ako ozdobu do polievky (sparíme ich vo vriacej vode). 




2. Špargľu nakrájame na kolieska, zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Na zohriatom oleji opražíme nakrájaný pór, špargľu, zemiaky. Pridáme soľ, korenie a zalejeme vývarom. 




3. Varíme, kým zelenina nezmekne, čo je približne 20 min. 


4. Keď je polievka dovarená, do hladka ju rozmixujeme a pridáme zohriatu smotanu. 


5. Spoločne ešte prevaríme rozmixovanú polievku a smotanu.

6. Môžeme servírovať. Polievku ešte ozdobíme nastrúhaným muškátovým orechom, hlavičkami špargle a bylinkami. Dobrú chuť ;-)





  • Kategória: Recepty
  • Dátum: 05.05.2017
  • Zobrazení: 494