Himalajská soľ je vhodná pre všetky každodenné činnosti v teplej i studenej kuchyni. Pre zachovanie najlepších prírodných vlastností tejto soli, soľte jedlo najlepšie pred podávaním alebo na konci varenia. Bez chemických prímesí, bez pridaného jódu, neobsahuje prípravky pre zlepšovanie sypkosti.
Zloženie: kamenná soľ v rýdzo panenskej podobe. Obsahuje radu minerálnych látok a stopových prvkov.
Krajina pôvodu: Pakistan (úpätie Himaláji)
Minimálna trvanlivosť: pri skladovaní v suchu neobmedzene
Soľ Cereus je tažena v jednom z najstarších prírodných zdrojoch na zemi - z juhozápadných fosílií Himaláji.Táto soľ je stará 540 miliónov rokov a má jedinečnú čistotu. Ťažená je tradičným ručným spôsobom: omývaná a sušená na slnku. Na jedálny stôl sa dostáva len tá najlešia kvalita, ktorá tvorí cca 10% z celkovej vyťaženej soli.
Plnenie a použitie mlynčeku:
- Vrchnú matku odšrobujte a dajte dole otočný diel
- Doplnte soľ
- Nasaďte späť otočný diel a dotiahnutím matky nastavíte hrúbku mletia. (Doťahujte s citom)
- Čím viac matku dotiahnete, tým bude namletá soľ jemnejšia.
Upozornenie: chránte pred vlhkom a teplom, nie je určené pre umytie v umývačke. Čistíte vlhkou handrou.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.