Bezvaječné cestoviny zo sušenej celozrnnej špaldovej krupice. Ich výhodou je ľahká a rýchla príprava a univerzálnosť použitia. Kuskus sa používa ako bežné cestoviny alebo ryža. Vychutnajte si ho v biokvalite.
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí ho zaliať dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť. Celozrnný kuskus treba niekedy krátko povariť, zvlášť tento špaldový.
Meno kuskus je prevzaté z arabčiny, ide totiž o tradičné severoafrické jedlo. Po čase sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guľôčok tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso aj jačmeň. Často ho zamieňajú s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných chrumiek.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Celozrnná ŠPALDOVÁ múka*. Môže obsahovať stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Alergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.