Červená ryža je typická svojou pevnou šupkou. Vďaka nej má aj po uvarení ľahko chrumkavú konzistenciu. Ide teda o ryžu nelúpanú. Znamená to, že neboli zbavené šupky a následne brúsené a leštené. Šupka zaistí, že aj pri prevarení či prepečení si zachováva svoju pevnosť. Po uvarení má sladkú orechovú vôňu a môžete ju pokojne uvariť aj deň dopredu. Červená ryža vydrží bez straty chuti či dobrej konzistencie aj dva dni po uvarení.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Ryža červená*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 528 kJ / 360 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,5 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 75,0 g |
z toho cukry: | 0,1 g |
Vláknina: | 2,7 g |
Bielkoviny: | 7,4 g |
Soľ: | 0,02 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.