Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov.
Tradičný japonský výrobok, ktorý sa podobne ako shoyu používa na dochucovanie pokrmov. Tamari na rozdiel od Shoyu má výraznejšiu chuť, hustejšie konzistenciu, tmavšiu farbu a neobsahuje lepok.
Prechádza aj odlišným výrobným procesom - vzniká pri výrobe Misa. Keďže výťažnosť pri výrobe Tamari je oveľa nižšia ako u Shoyu, odráža sa to aj vo vyššej cene. Obsahuje vysoko kvalitné aminokyseliny a mikroorganizmy.
Zloženie: Sójové bôby: (48,9%), voda, morská soľ (13,8%), alkohol (z cukrovej trstiny) 1,6%, fermentačný činidlo: Aspergillus oryzae. Môže obsahovať stopy lepku.
Alergény: Sója
Skladovanie: Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.