Tahini z praženého sezamového semienka so štipkou soli v bio kvalite. Bez nej by sa neobišiel žiadny hummus, čiže cícerová nátierka, ktorá sa mixuje z cíceru, sezamového semienkoveho masla a ďalšieho korenia. Tahini výborne chutí na pečive, ako dip k nakrájanému ovociu či zelenine, vyšľaháte z neho krémový dresing na šalát, môžete ho použiť pre zjemnenie polievok a rôznych omáčok, alebo ho môžete maškrtiť iba tak na lyžičke.
Využitie:
- dresing
- nátierka (hummus) - rozmixujte uvarený cícer, cesnak, citrónovú šťavu, tahini, soľ, jablčnú šťavu, olej, zasypte mletým koriandrom a zalejte navrch napríklad kečupom
- náhrada masla - pokiaľ nechcete konzumovať bežné maslo, tahini Vám ho výborne nahradí
- polievky - polievku môžete ozvláštniť 2 lyžicami tahini
- placky - svoje obľúbené placky, napríklad ovsené, môžete obohatiť lyžicou
- omáčka - zmiešajte 3 - 4 lyžice citrónovej šťavy so sezamovou pastou, rozotreným cesnakom, ochuťte soľou a korením, podávajte k mäsu alebo pečenej zelenine
Pasta zo sezamu je určite najbežnejším semienkovým maslom. Môže byť z lúpaného aj nelúpaného sezamu, solená aj bez soli. Z lúpaných semienok sa tahini používa predovšetkým v Európe a na Blízkom východe, z nelúpaných je obľúbená skôr vo východnej Ázii. Sezamové maslo má pôvod až v starovekej Perzii a v Izraeli bolo dokonca považované za sväté jedlo. Vyrába sa z neho tradičná chalva, hummus alebo falafel.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Pražené SEZAMOVÉ semienko*, jedlá morská soľ. *BIO. Môže obsahovať arašidy a ořechy.
Alergény
Sezamové semená
Skladovanie
Skladujte pri izbovej teplote na tmavom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.