Zdravé zahusťovanie, s Hraškou, to už nie je problém. Chutne a rýchlo zahustíte akúkoľvek omáčku aj polievku (bez zápražky).
Má vysoký obsah vlákniny a je zdrojom horčíku, zinku a draslíku. Neobsahuje lepok, laktózu, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani farbivá. Chutí vynikajúco!
Použitie: Hraška je veľmi vyhľadávaná pre jej všestranné použitie – na zahusťovanie, bešamelové omáčky, pomazánky, obaľovanie a ako náhrada vajec.
Postup:
Polievka: 1PL Hrašky ( približne 30g) zamiešame do 1,5 l vlažnej polievky, potom varíme 20 minút.
Omáčky: 2 PL Hrašky (cca 50g) použijeme na zahustenie 600ml omáčky. Hrašku rozmiešame vo vode a 20 minút povaríme.
Hraška na zahušťovanie slúži aj k zahusťovaniu omáčiek a šťiav, nahradí vajíčka v ceste, využijeme ju pri zapekaní aj pri robení cesta, výborne chutí aj v pomazánkach.
Po 20 minútach varenia je Hraška lahodná a dobre stráviteľná, nemá horkastú chuť po hrachu.
Zloženie: hrach (70%), zmes obilnín (kukurica, ryža, proso), soľ s obsahom 40% draslíka, zmes korenia
Výživové údaje na 100g: Energia: 1379 kJ / 326 kcal; tuky: 3,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,1 g; sacharidy: 53,9 g z toho cukry: 1,8g; bielkoviny: 16,6 g; soľ: 2,5g; vláknina: 9,4g;
Krajina pôvodu: Česká republika
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.