- droždie súčasťou balenia
- obsahuje 9% slnečnicových semienok
- pridáte len vodu
- pripravíte ho v rúre aj domácej pekárni
- je bez lepku aj bez laktózy
Tiež vás pri nakupovaní dokáže naštvať, keď sa všade line vôňa čerstvo upečeného pečiva, ktoré však nemôžete? Nevešajte hlavu, my pre vás máme riešenie. Upečte si bezlepkový chlieb zo špeciálnej zmesi so slnečnicovými semienkami. A kým sa do neho pustíte, skúste vydržať, kým trochu vychladne - ale verte, bude to ťažké ... vieme o tom svoje ☺
Chlieb neobsahuje laktózu ani lepok.
Balenie obsahuje
490 g zmesi + 10 g sušeného droždia
K tomu pridáte
iba vlažnú vodu
Zloženie
zemiakový škrob, ryžová múka, slnečnicové semienko 9 %, kukuričná múka, kukuričný škrob, sušené droždie (pekárske droždie, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá soľ, zahusťovadlo: guma guar,
Návod na prípravu
Oba vrecká zmiešame, pridáme 380 ml vlažnej vody. Elektrickým hnetačom v mise vypracujeme cesto, ktoré vložíme do vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej chlebíčkovej (alebo menšej tortovej) formy a necháme v teple 60–75 minút kysnúť.
Pečieme pri teplote 170–180 °C asi 60 minút.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.