Veľkonočný mazanec alebo vianočka bez lepku, ktoré sa rozplývajú na jazyku? S našou skvele namiešanou zmesou si ich pripravíte raz dva a navyše si na nich môžete pochutnať kedykoľvek, napríklad pri nedeľných raňajkách.
Balenie obsahuje
490 g zmesi a 10 g sušeného droždia
K tomu pridáte
iba 350 ml vlažnej vody, 2 žĺtky, 80 g masla a hrozienka
Zloženie
cukor, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakové vločky (zemiaky, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiričitan sodný, farba zmes (palmový tuk, sušená srvátka, glukózový sirup, sušené odtučnené mlieko, stabilizátor: trifosforečnany, protispekává látka: fosforečnany vápenaté), zahusťovadlo: guma guar, sušené droždie vápenaté, aróma
Návod na prípravu
K obsahu vrecka pridáme 350 ml vlažnej vody alebo mlieka, 2 žĺtky, 10 g sušeného droždia, 80 g masla a hrozienka podľa chuti (cca 30 g). Z riadne vypracovaného cesta vytvarujeme mazanec, ktorý položíme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť 60-90 minút. Mazanec narežeme do hĺbky 1 cm do kríža a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 175–180 °C asi 45–50 minút.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.