- je bez lepku
- ak pridáte vodu, je aj bez laktózy
- pre zmenu chuti pridajte nasekané orechy alebo nastrúhané jablko
- zo zmesi pripravíte aj deťmi milované cupcakes
Prečo mať stále na raňajky kašu, keď si môžete upiecť voňavý a chutný bezlepkový perník? Máme pre vás vynikajúcu zmes, do ktorej sme pridali iba bezlepkové suroviny, kukuričnú a ryžovú múku, a preto nemusíte mať obavy o vaše zažívanie. Vďaka jednoduchej a rýchlej príprave môžete navyše perníkovou dobrotou pohostiť aj nečakanú návštevu.
Balenie obsahuje
400 g zmesi
K tomu pridáte
2 vajcia, 125 ml oleja, 200 ml vlažnej vody alebo mlieka
Zloženie
cukor, kukuričná múka, ryžová múka, kukuričný škrob, zemiakový škrob, kypriace látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakao, zmes korenia, zahusťovadlo: guma guar.
Návod na prípravu
obsah vrecúška nasypeme do pripravenej nádoby, pridáme 2 vajcia, 125 ml oleja a 200 ml vody alebo mlieka a šľaháme elektrickým šľahačom 2–3 minúty. Na vymastený a bezlepkovou múkou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozotrieme cesto a pečieme pri teplote 175–180 °C asi 15–20 minút. Prepečenie skontrolujeme špajľou. Medovník môžeme po vychladnutí prekrojiť na polovice, jednu natrieme marmeládou podľa chuti, druhú časť priklopíme na marmeládu. Pre vyšší korpus použijeme tortovú formu ø 28–30 cm a perník krájame ako tortu. Prepečenie skontrolujeme špajľou. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou alebo polevou.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.