LABETA UNIVERZÁLNA ZMES bez lepku 550g

Neohodnotené
Značka: Labeta
Dostupnosť Skladom (3 ks)
Kód: 5395
€2,95 €2,46 bez DPH
LABETA UNIVERZÁLNA ZMES bez lepku 550g
Neohodnotené
Značka: Labeta
  • naša aj vaša bezlepková hviezda
  • v zmesi nenájdete laktózu ani sóju
  • a ani deproteínovanú pšenicu
  • upečiete s ňou snáď úplne všetko - kysnuté knedle, koláče, chlieb, bábovku, palacinky, torty, cukrovinky, pizzu…

Radi pečiete, ale nebaví vás neustále odvažovanie a odhadovanie správnych pomerov? My sme si dali tú prácu za vás a pripravili sme pre vás špeciálnu bezlepkovú múku. Zmiešali sme kukuričnú a ryžovú múku, ktorými bez problémov nahradíte múku pšeničnú. Až nabudúce dostanete chuť na palacinky, pizzu či iné dobroty, nemusíte už strácať čas miešaním bezlepkovej múky. Stačí vziať nami pripravenú univerzálnu zmes a hurá do varenia alebo pečenia.

Zloženie
zemiakový škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kukuričný škrob, zahusťovadlo: guma guar, látka zlepšujúca múku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citrónová

Viete, že
guma guar - zvyšuje trvanlivosť a zamedzuje drobivosti pečiva, má rastlinný pôvod, je považovaná za bezpečnú látku; fosforečnany vápenaté – zlepšujú kvalitu cesta, nie sú známe nežiadúce účinky, sú považované za bezpečnú látku; kyselina askorbová – má antioxidačné účinky, zaisťuje ľahšie spracovanie cesta, vyrába sa z hroznového cukru, nemá žiadne nežiaduce účinky pri bežnom príjme; kyselina citrónová – používa sa ako konzervant, zabraňuje rastu baktérií, kvasiniek a plesní a je považovaná za bezpečnú látku

 

Návod na prípravu
Kysnuté knedle:
275 g zmesi, 1 vajce, 7 g sušeného droždia, 5 g soli a 130–140 ml vody zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 30–45 minút. Z cesta pripravíme knedľu, necháme 10–15 minút kysnúť a potom varíme v osolenej vode 8–10 minút z jednej strany, knedľu otočíme a varíme opäť 8–10 minút z druhej strany.

Koláče: zo 7 g sušeného droždia, štipky soli, 2 lyžíc cukru a 10 lyžíc vlažného mlieka pripravíme kvások. Akonáhle začne kvások kysnúť, pridáme 275 g zmesi, 2 vajcia, 150 g mäkkého masla alebo margarínu a vypracujeme cesto. Pripravené cesto rozvaľkáme na plát hrubý cca 1 cm. Plát cesta rozkrájame na štvorčeky cca 6 x 6 cm, štvorčeky naplníme makom, orechmi, tvarohom, marmeládou alebo lekvárom. Dôkladne spojíme rohy štvorčekov, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na maslom vymastenom plechu 15–20 minút pri 180 °C.

Chlieb: do domácej pekárne nalejeme 450–460 ml vlažnej vody, pridáme 550 g zmesi, 10 g sušeného alebo 30 g čerstvého droždia, 1 lyžičku soli a cukru a 1 polievkovú lyžicu oleja a rasce. Zvolíme program s dobou trvania cca 2 hodiny, napr. „Základné“, „Rýchly“, „Sprint“ alebo „Gluten-free“.

Bábovka: 275 g zmesi, 165 g cukru, 3 vajcia, 100 ml oleja, 200 ml mlieka a 1 kypriaci prášok vhodný pre bezlepkovú diétu a šľaháme el. šľahačom 3–4 minúty do hladkého cesta. Pečieme pri 160–170 °C, asi 45–50 minút.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: