Mursalský čaj

Neohodnotené
Dostupnosť Skladom (97 ks)
Kód: 178
€3,50 €2,92 bez DPH
Mursalský čaj
Neohodnotené

Čo je Mursalský čaj?

Mursalský čaj je lahodný bylinný čaj z rastliny Ránhoj horský (Sideritis scardica Griseb). Ránhoj horský rastie iba na určitých miestach pohoria Rodopy, ktoré sa rozprestiera v Bulharsku, Grécku a Turecku. V Bulharsku je táto bylinka na vyznačených miestach pre jej vynikajúce liečivé účinky zákonom chránená.

Mursalský čaj je 25 kusov stebiel Ránhoja horského, šetrne zabalených do priesvitnej fólie. Spôsob balenia čaju v celých kusoch zaručuje, aby sa všetky pozitívne účinky a lahodná chuť čaju dostali až ku konečnému zákazníkovi, ktorý si tak môže vychutnať chuť čaju z ekologicky čistej prírody v nadmorskej výške 1500 m nad morom.

MURSALSKÝ ČAJ je nový druh bylinného čaju pre ZDRAVÝ RELAX.

Mursalský čaj neobsahuje teín a preto sa môže piť i vo väčšom množstve.


Mursalský čaj pochádza z oblasti v ktorej sa vyskytuje aj prirodzene a to z okolia dedinky Trigrad v Bulharsku (lokalita Durduga - Mursalica). Rastie vo výške 1500 m n.m, v ekologicky čistom prostredí, čo dodáva čaju na výnimočnosti.


Návod na prípravu
Pre zachovanie všetkých liečivých a chuťových účinkov čaju sa odporúča nasledovný postup pri príprave Mursalského čaju:

Celé 1 steblo Ránhoja horského vložiť do 250 ml vody, nechať zovrieť a 5 minúť variť na miernom ohni.
Pre prípravu väčšieho množstva čaju je vhodné použiť 3 steblá na 1 liter vody.

Čaj sa pije bez ďalšej úpravy. V pripade potreby je možné čaj dosladiť medom.

Čaj je potrebné skladovať na suchom a dobre vetranom mieste. Po otvorení vhodné spotrebovať do 14 dni.



Mursalský punč
Na 1 liter nápoja
750 ml bieleho vína a 250 ml vody zohrejeme, pridáme 4 steblá Mursalského čaju, 1-2 škoricové struky, 2 polievkové lyžice medu, šťavu z jedného citróna. Pridáme na kúsky nakrájané ovocie ( pomaranče, mandarinky, jablká ) a chvíľu povaríme. Necháme odstáť, odstránime bylinky Mursalského čaju a škoricové struky a podávame .



Letné osvieženie s Mursalským čajom
Mursalský čaj neobsahuje teín, môže sa preto piť aj vo väčších množstvách. Je preto vhodný na osvieženie organizmu aj v horúcich letných dňoch – či už ako teplý , alebo vychladený. Denne je možné vypiť až 2 – 3 litre Mursalského čaju.

    Odporúčané spôsoby prípravy vychladeného čaju
  1. 6 stebiel Mursalského čaju povaríme 6 minút na slabom vare v 2 litroch vody. Po vychladnutí nalejeme do sklenenej alebo plastovej nádoby, pridáme šťavu z jedného citróna a uložíme do chladničky. Pijeme počas dňa bez ďalšej úpravy. Takto pripravený čaj sa môže piť 1 – 2 dni.

  2. Z vychladeného Mursalského čaju s citrónom ( pripraveného podľa predchádzajúceho spôsobu ) je možné pripraviť aj ľahké letné osviežujúce alkoholické nápoje:
    • Mursalské opojenie - do vysokého pohára nasypeme ľad, pridáme 0,5 dcl vodky ( gin, biely rum ), 1 dcl grappefruitového džúsu a dolejeme vychladeným Mursalským čajom. Môžeme ozdobiť kolieskom citróna alebo limetky. Pijeme slamkou.
    • Mursalské bublinky - do vysokého pohára nasypeme ľad, dolejeme pohár vychladeným Mursalským čajom a šumivým vínom v pomere 1:1



Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: