NATURAL JIHLAVA Umeocot 500ml
Umeocot používame v kuchyni na dochucovanie akéhokoľvek jedla (polievky, omáčky, strukoviny) a dá sa použiť aj do šalátov a dresingov. Jednoducho kdekoľvek podľa fantázie.
Pri výrobe (fermentácii) sliviek umeboshi vzniká ako odpadný produkt červená voda zvaná ume-su, alebo umeocot. Pri modernom spôsobe výroby sa nakladajú neusušené slivky, aby zostalo viac tekutiny. Z chemického hľadiska však s octom nemá nič spoločné. Umeocot má slanokyslú chuť a aj keď má v názve slovo ocot, skôr jedlo osolí, než okyslí. Obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, enzýmov a vitamínov v ľahko vstrebateľnej forme.
Umeocot používame v kuchyni na dochucovanie akéhokoľvek jedla (polievky, omáčky, strukoviny) a dá sa použiť aj do šalátov a dresingov. Jednoducho kdekoľvek podľa fantázie.
Zloženie: Ume (japonské slivky), morská soľ, Shisso (Perilla).
Nutričné hodnoty:
- Energetická hodnota: 79 kJ / 11 kcal
- Tuky: 0,30 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
- Sacharidy: 4,00 g
- z toho cukry: 0,60 g
- Vláknina: neuvedené
- Bielkoviny: 0 g
- Soľ: 16,10 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.