- Bezlepková
- Bez laktózy
- Bez GMO
- Kúsky lyofilizovaných banánov
- sladené fruktózou
- jednoduchá príprava
- vysoký obsah vlákniny
- obsahuje probiotické kultúry
Nutrikaša probiotic je chutná, ľahko pripraviteľná instantná ryžová kaša s kúskami lyofilizovaných banánov, bez lepku a laktózy. Vhodná pre jedincov s výživovým obmedzením pri neznášanlivosti lepku, intolerancii na laktózu, záujemcov o racionálne stravovanie, rekonvalescentov alebo ako ekonomická alternatíva na raňajky, večeru alebo desiatu.
Nutrikaše neobsahujú laktózu a sú prirodzene bezlepkové. Sú zamerané na skupinu konzumentov, ktorí majú výživové obmedzenia alebo priamo alergiu na niektoré základné zložky potravín, sú vhodné pre celiatikov a jedincov s intoleranciou na laktózu kravského mlieka.
Nutrikaša probiotic je instantná ryžová kaša bez lepku a laktózy, je vhodnou súčasťou doplnkovej stravy pri:
výživovom obmedzení pri neznášanlivosti lepku a pri intolerancii na laktózu
doplnenie vlákniny, vitamínov, minerálov a probiotických kultúr do organizmu
pri racionálnom stravovaní
Obsahuje 10 vitamínov a minerálne prvky. Biotín, mangán, niacín, vitamín C, B12, B6, B2, zinok a železo prispievajú k normálnemu energetickému metabolizmu. Vitamínov B12, B6, C a železo podporujú bežnú funkciu imunitného systému a prispievajú k normálnej činnosti nervovej sústavy. Mangán, vitamín C a E prispievajú k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom.
Jedna porcia obsahuje 5 miliárd probiotických baktérií Bacillus coagulans. Tieto baktérie spolu s obsiahnutou vlákninou vytvárajú symbiotický vzťah. Prirodzené zapuzdrenie obsiahnutých baktérií zaručuje ich konštantné množstvo v priebehu celej trvanlivosti výrobku aj bez nutnosti skladovania v chladničke.
Na prisladenie je používaný ovocný cukor – monosacharid fruktóza. Fruktóza má priaznivejší glykemický index a bežne sa vyskytuje v zrelom ovocí.
Na podporu trávenia sú obohatené o vysoký obsah kvalitnej vlákniny z čakanky. Jedna porcia priemerne obsahuje 6% vlákniny inulín.
Pridané kúsky banánov sú lyofilizované – sušené hlbokým mrazom a za veľmi nízkeho tlaku, vďaka tomuto procesu je zachovaná ako pôvodná štruktúra, tak aj chuť, všetky minerály a vitamíny, ktoré sú v daných potravinách obsiahnuté.
V jednoporcovom balení ju máte po ruke v práci, doma jednoducho kdekoľvek.
Jednoduchá príprava: obsah vrecka zalejeme 150 ml horúcej vody s teplotou 80 ° C a dobre rozmiešame. Po 3-5 minútach je kaša pripravená na konzumáciu.
Neodporúčame používať vodu vrelú, z dôvodu neblahého vplyvu na obsiahnuté probiotické kultúry Bacillus coagulans. Pri vyšších teplotách sa časť baktérií znehodnotí a ich efektivita sa môže znížiť.
Zloženie: instantná ryžová múka 34,2%, glukózový sirup, čiastočne stužený sójový olej, fruktóza 8,4%, vláknina inulín 6,4%, modifikovaný kukuričný škrob, sójový bielkovinový izolát, mrazom sušený 340, jedlá soľ, vitamínový a minerálny komplex, probiotická kultúra Bacillus coagulans (5 mld/porcia), aróma, protispekavá látka E 551, emulgátor E 471, farbivo karotény.
Výživové hodnoty na 100 g: energetická hodnota 1758 kJ / 418 kcal, tuky 12 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2,4 g, sacharidy 70 g, z toho cukry 14 g, vláknina 6,4 g, bielkoviny 4,3 g, soľ 0,97 g.
S ohľadom na hodnoty obsiahnutých látok, odporúčame konzumáciu maximálne 3 porcií denne pripravených podľa návodu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.