Nutričná strava určená pre podporu organizmu.
Nutrikaša je vhodnou súčasťou doplnkovej stravy pri:
- Výživovom obmedzení, pri neznášanlivosti lepku a u intolerancie na laktózu
- Doplnení vlákniny, vitamínov, minerálov a probiotických kultúr do organizmu
- Pri racionálnom stravovaní
Nutrikaše neobsahujú laktózu a sú prirodzene bezlepkové. Sú zamerané na skupinu konzumentov, ktorí majú výživové obmedzenia alebo priamo alergiu na niektoré základné zložky potravín, sú vhodné pre celiatikov a jedincov s intoleranciou k laktóze kravského mlieka.
Obsahuje 10 vitamínov a minerálne prvky.
Jedna porcia obsahuje 5 miliárd probiotických baktérií Bacillus coagulans. Tieto baktérie spolu s obsiahnutou vlákninou vytvárajú symbiotický vzťah. Prirodzené zapuzdrenie obsiahnutých baktérií zaručuje ich konštantné množstvo v priebehu celej trvanlivosti výrobku aj bez nutnosti skladovania v chladničke.
Na priladenie je používaný ovocný cukor - monosacharid fruktóza. Fruktóza má priaznivejší glykemický index a bežne sa vyskytuje v zrelom ovocí. Sladivosť fruktózy je väčšia ako u bežného repného cukru.
Pre podporu trávenia sú obohatené o vysoký obsah kvalitnej vlákniny z čakanky. Jedna porcia priemerne obsahuje 6% vlákniny inulín.
Dávkovanie
Konzumujte 2-3 porcie denne pripravené podľa návodu. S ohľadom na hodnoty obsiahnutých látok je vhodné konzumáciu väčšieho množstva konzultovať s nutričným špecialistom.
Návod na prípravu
K príprave Nutrikaše stačí 150ml horúcej vody s teplotou približne 80°C. Neodporúčame používať vodu vrelú z dôvodu neblahého vplyvu na obsiahnuté probiotické kultúry Bacillus coagulans. Pri vyšších teplotách sa časť baktérií znehodnotí a ich efektivita sa môže znížiť.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.