Ubos rastie v dažďovom pralese v pobrežných oblastiach Strednej a Južnej Ameriky a Ázie. Jedná sa o vzpriamený strom, dosahujúci výšku až 24 metrov. Kôra kmeňa je zbrázdenom hlbokými ryhami, z ktorých často vyteká hnedá živicová látka, ktoré sa používa ako lepidlá. Ubos má aromatické plody, ktoré chutia ako exotické ovocie. Strom býva obsypaný množstvom hrozna, pozostávajúcich z viac než dvanástich plodov. Plody sú bohaté na vitamín B1 a vitamín C. V Surinamu sa pije z plodov šťava alebo sa nechá povariť s cukrom. Existuje tu porekadlo, že akonáhle raz ochutnáte tropickú slivku, určite sa do Surinamu znova vrátite.
Zaujímavosť: V peruánskej Amazónii indiánske kmene pripravujú nálev z vnútornej kôry stromu Ubos a používajú ho ako sťahujúci a zvierajúci prostriedok. Ubos tiež aplikujú v prášku, ktorý vopred opražia, na otvorené rany. V Bolívii pripravujú náplaste, ktoré aplikujú na zlomeniny a podvrtnutie.
ÚČINKY UBOS
Osoby bez zdravotných problémov sa po užívaní výživového doplnku UBOS cítia lepšie a po jeho dlhodobom užívaní pocítili aj mnoho ďalších pozitív.
- podporuje čistenie otvorené rany
- Ubos je aktívny v boji so škodlivými voľnými radikálmi a baktériami
- prispieva k ochrane pokožky pri popáleninách
- prispieva k miernemu uvoľneniu svalov a brucha
Zloženie Ubos
Sušené mleté lyko Spondias mombin L.
Ubos dávkovanie
Nálev pripravíme v pomere 1 : 1000, teda 1g na 1 liter vody. Bylinu zalejeme vriacou vodou, necháme lúhovať 5 - 10 minút, scedíme a popíjame. Môžeme dochutiť napríklad včelím medom.
Ustanovené odporúčané dávkovanie sa nesmie prekračovať. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. Ukladať mimo dosah detí. Nie je vhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.