Cirok lúpaný je prirodzene bezlepková obilnina ktorá má všestranné využitie. Môžete ho použiť ako prílohu k hlavnému jedlu, zátrepku do polievky, do zeleninových zmesí, a vynikajúco chutí na sladko s ovocím.
PRÍPRAVA
Cirok varíme v jemne osolenej vode s kvapkou oleja cca 20minút (v pomere 1: 2, cirok: voda).
ZLOŽENIE
Cirok lúpaný z ekologického poľnohospodárstva
Alergén: môže obsahovať stopy sezamu.
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G
Energia 1516 kJ / 358 kcal
Tuky 3,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny 2,7 g
Sacharidy 70 g z toho cukry 2,5 g
Vláknina 3,5 g
Bielkoviny 10 g
Soľ 0,4 g
SKLADOVANIE
Uchovajte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 75%.
KRAJINA PÔVODU
Česká republika
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.