Pšenica je obilnina bohatá na vlákninu a bielkoviny (z nich predovšetkým lepok). To ju predurčuje skvelé pekarské vlastnosti – lepok ovplyvňuje kysnutie ciest, ich pružnosť a dodáva nadýchanosť pečivu. Pšeničné zrno je možné spracovať domácim mletím na múku alebo si ho môžete nechať naklíčiť a obohatit tak svoj jedálniček o živiny a silu z jeho klíčkov. Vyskúšajte tiež domäkka uvarené zrno ako príloh k pokrmom.
Táto pšenica je vypestovaná v ekologickom poľnohospodárstve, bez chemie, bez zásahov do prirodzeného ekosystému. Šetrí sa tak príroda okolo nás i naše zdravie. Obilniny sa spracuvávajú od zrna až po finálny výrobok. Táto technológia umožňuje zbierať zrno takmer priamo z poľa a zrno sa spracováva od jeho počiatku – čistenie, sušenie, mletie, balenie. Suší sa šetrne teplým vzduchom a konečný produkt si tak zachováva svoje živiny.
Dodatočné parametre
KATEGÓRIA: | obilniny |
---|---|
HMOTNOSŤ: | 3.05 kg |
PRIEMERNÉ VÝŽIVOVÉ HODNOTY V 100 G:: | |
ENERGETICKÁ HODNOTA: | 1470 kJ / 349 kcal |
TUKY (G): | 2,9 |
Z TOHO NASYTENÉ MASTNÉ KYSELINY (G): | 0,35 |
SACHARIDY (G): | 59,9 |
CUKRY (G): | 6,8 |
VLÁKNINA (G): | 14,7 |
BIELKOVINY (G): | 13,4 |
SOĽ (G): | 0 |
ZLOŽENIE: | 100 % pšenica ozimná BIO |
SKLADOVANIE: | Skladujte pri teplote max. do 25 °C a relativnej vlhkosti vzduchu max. do 75 %. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.