Celozrnná múka sa od bežnej múky líši obsahom otrúb. Široké využitie v kuchyni. Vhodná obzvlášť na pečenie.
Popis
TIP: pre správne kysnutie odporúčame pridať aspoň 1 diel bežnej múky na 4 diely celozrnnej žitnej.
Využitie:
Žito je veľmi nenáročná obilnina na prírodné podmienky. Pestuje sa predovšetkým v strednej a severnej Európe aj vo vyšších nadmorských výškach. Žito má dve formy, ozimná a jarná. Ozimná forma sa vyskytuje častejšie. Zo žita sa vyrába nie len múka, ale napríklad aj náhrada kávy, cestoviny alebo whisky či žitné pivo.
PRO-BIO, obchodná spoločnosť s. r. o. je prvý český výrobca a významný dodávateľ širokého sortimentu kvalitných biopotravín. Značka BIOHARMONIE zahrňuje základné suroviny ako strukoviny, múky, cestoviny alebo olej. Spoločnosť sa snaží vrátiť do českých kuchýň zabudnuté tradičné plodiny ako je pohanka alebo pšeno a špalda. PRO-BIO prevádzkuje vlastný moderný mlyn s ohľadom na ekologické poľnohospodárstvo.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zloženie
ŽITNÁ múka celozrnná*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Alergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 449 kJ / 342 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 72,0 g |
z toho cukry: | 1,8 g |
Vláknina: | 9,0 g |
Bielkoviny: | 6,1 g |
Soľ: | 0,0 g |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár