Agar prášok je prírodné zahusťovadlo a želírujúci prípravok z morskej riasy. Neobsahuje ižadne chemické prísady ani farbivá.
Agar sa získava z červenej morskej riady. Je vhodný na výrobu krémov, dezertov, džemov a pudingov.
Obsah vrecka stačí na 1,4l pitnej vody. Potrebné množstvo nasypte do vody a uveďte do varu. Chvíľu, cca 1-2 minúty nechajte povariť. Vodu je možné ochutiť citrónom alebo inou šťavou. Po uvarení zalejeme ovocie, dezert a pod. a necháme vychladnúť. Agar po vychladnutí stuhne. Tuhne už pri izbovej teplote.
Zloženie: morská riasa Agar.
Krajina pôvodu: Čína.
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Použitie:
Morská riasa Agar je veľmi obľúbená v japonskej a čínskej kuchyni. Jedná sa o vegetariánsku alternatívu želatíny, ktorú dokáže skvele zastúpiť. Má neutrálnu chuť a vôňu, čo zvlášť oceníte pri príprave marmelád, pudingov, želé či domácich rastlinných mliek a krémov. Agar možno rozpúšťať vo vode, ovocných šťavách aj zeleninových vývaroch (napr. pri výrobe aspikov).
Vyskúšajte agar tiež ako prírodný stužovač šľahačky!
Príprava: 7 g agar prášku na 1 l tekutiny. Nutné uviesť do varu. Pevnú konzistenciu dosiahnete už pri izbovej teplote.
TIP: Agar má silnejšiu želírovaciu schopnosť ako klasická želatína, preto stačí použiť menšie množstvo.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.