Zloženie: zrno amarantu
Výživové údaje v 100g výrobku:
- energetická hodnota: 1517 kJ / 362,56 kcal
- bielkoviny: 15,8g
- sacharidy: 58,7g
- tuky: 1,5g
- vláknina:15,2g
- nasýtené mastné kyseliny: 0,00g
- cukry: 0,00g
- soľ: 0,06g
Krajina pôvodu: Česká republika
Skladovanie: Skladujte v suchu
Použitie: Amarant má drobné svetlé semienka s výraznejšou chuťou. Najchutnejší je v dusených zeleninových pokrmoch a polievkách, ktoré báječne zahustí. Prípadne sa môže zomlieť a z múky upiecť chleba či sušienky. Môžete ho tiež použiť ako prílohu k hlavnému jedlu, do rizota, zeleninových šalátov a pod. Vyskúšajte tiež amarant vo forme kaše na raňajky - pripravujte v jablkovom džúse, pridajte ovsené vločky, hrozienka, dochutiť môžete škoricou a medom.
Príprava: amarant prepláchnite a mierne osoľte a varte ho zhruba 25 až 30 min v pomere 1:2 (amarant : voda)
Vedeli ste, že ... existuje zhruba 60 botanických druhov amarantu, avšak len 3 druhy sú vhodné ku konzumácií?
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.