Zloženie: agávový sirup BIO 100%.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1335 kJ / 319 kcal;
tuky: 0 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 76 g;
cukry: 76 g;
bielkoviny: 0 g;
soľ: 0 g.
Poľnohospodárska produkcia: Mexiko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a tme.
Použitie:
Agávový sirup je zahustený sladký nektár sukulentnej rastliny pochádzajúcej z Mexika – agáve. Je zo všetkých sirupu najsladší, dokonca viac ako cukor alebo med. Vďaka jeho dobrej rozpustnosti je obľúbený medzi barmanmi a jedná sa o častú ingredienciu koktailov.
Sirup sa hodí do studenej aj teplej kuchyne a vďaka svojej zlatistej farbe a výrazne sladkej chuti pripomínajúcej karamel nájde využitie všade a stačí ho teda len troška. Vyskúšajte do ovocných šalátov, sušienok, dezertov, marmelád, do obilnej kávy alebo do šalátových zálievok či marinád.
TIP:
Vyskúšajte výbornú uhorkovú malinovku osladenú trochou agávového sirupu.
Rozpolenú a jadrinke zbavenú uhorku nakrájajte na kúsky, vložte do mixéra a rozmixujte na pyré. Tento pretlak prelejte cez sitko / utierku do misy, kde ochuťte šťavou z 1 limetky a 2 lyžicami agávového sirupu. Potom zalejte 1 litrom perlivej vody a prelejte do karafy. Odporúčame dodávať vychladené.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.