Zloženie: kurkuma mletá BIO.
Poľnohospodárska produkcia: India / Indonézia / Madagaskar / Srí Lanka
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie: Kurkuma prezývaná ako indický šafran pochádza z Ázie av ázijskej kuchyni je tiež najviac využívaná. U nás ju poznáme predovšetkým ako súčasť koreniacej zmesi karí, kde tiež nájdeme korenie ako kardamóm, koriander alebo škorica.
V kuchyni sa kurkuma využíva sušená aj čerstvá, ktorá svojim vzhľadom pripomína zázvor a svoje uplatnenie nájde pri príprave sladkých aj slaných pokrmov ako je restovaná alebo dusená zelenina. Je skvelá aj ako veľmi účinné farbivo do omáčok, polievok, ryže, ciest alebo sladkých náplní.
TIP:
Počuli ste niekedy o domácej maske na pleť z kurkumy? Vďaka obsiahnutému kurkumínu je vhodná predovšetkým pre problematickú aknóznu pleť. Je rýchla na prípravu, obsahuje iba dve suroviny - kurkuma a med (alebo biely jogurt).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.