Zloženie: celozrnná amarantová múka BIO.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1555 kJ / 371 kcal;
tuky: 7 g;
nasýtené mastné kyseliny: 1 g;
sacharidy: 66 g;
cukry: 2 g;
vláknina: 7 g;
bielkoviny: 14 g;
soľ: 0,01 g.
Poľnohospodárska produkcia: India.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie:
Amarant pochádza z Latinskej Ameriky a dorastá do výšky 3 metrov. Patrí k tzv. psedoobilninám, čo znamená, že sa spracováva ako obilniny, jedná sa ale iný botanický druh.
Múka vyrábaná z amarantu je charakteristická korenenú vôňu a chuťou. Používa sa výhradne na tepelné spracovanie - ideálne na zahusťovanie polievok a omáčok, obaľovanie alebo do pečenia. Výborná je v sušienkach, muffinoch, slaných či sladkých plackách alebo v rôznych druhoch nekvaseného chleba.
TIP:
Nepoužívajte túto múku pri príprave ciest ako jednodruhovú. Odporúčané dávkovanie do 10 – 15% v konečnom výrobku. Pri vyššom množstve množstva Vás môže nemilo prekvapiť konečná konzistencia – pokrm bude tvrdý a nepríjemnej štipľavej chuti.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.