Zloženie: ražná celozrnná múka BIO*, štartovacia kultúra.
* alergén
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal;
tuky: 1,8 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 52 g;
cukry: 1 g;
bielkoviny: 11 g;
soľ: < 0,01 g.
Poľnohospodárska produkcia: Nemecko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie:
Vyskúšajte si domácu výrobu ražného kvásku a následne kváskového chleba alebo pečiva.
Príprava:
1/2 vrecka ražného kvásku,
2 lyžice ražnej celozrnnej múky,
200 ml prevarenej vlažnej vody.
Všetko zmiešame, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť v teple pri teplote do 35 °C. Za 24 hod pridáme 2 lyžice ražnej múky a ďalší deň znova 2 lyžice ražnej múky. Kvások kysne až 3. deň.
Chlieb: ku kvásku pridáme 300 ml vody, 250 g múky pšeničnej hladkej, 250 g múky špaldovej celozrnnej hladkej, 13 g soľ, rascu.
Necháme kysnúť v teple vo forme min. 2 hodiny a pečieme asi 30 min. pri 180°C.
TIP:
Pre lesklú a chrumkavú kôrku potrieme chlieb po vytiahnutí z rúry vodou so soľou.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.