BIO škorica cejlon mletá
Zloženie:
mletá škorica (druh Cejlón).
Môže obsahovať lepok, sóju, zeler, horčicu, sezam, vajcia a mlieko.
Krajina pôvodu:
Srí Lanka.
Skladovanie:
Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie:
Škoricovník pravý alebo cejlónsky je vždyzelený strom pochádzajúci zo Srí Lanky, teraz pestovaný aj v iných oblastiach tropického pásma. Kôra po usušení tvoria charakteristické tenké zvitky na rozdiel od škorice čínskej, ktorá je hrubšia a tvorí akési rúrky či pruhy. Čínska je chuťové ostrejšie a menej kvalitná.
Jemná chuť i vôňa cejlónskej škorice sa perfektne hodí nielen k typicky známym pokrmom z jabĺk či sliviek, ale aj do punču, mliečnej ryže, zmrzlín, kaší alebo tiež do rebarborového kompótu. Vyskúšajte tiež v kombinácii s čokoládou v sušienkach, brownies alebo vianočných cukrovinkách.
Škorica má široké využitie nielen pri príprave sladkých pokrmov, čo je obvyklé predovšetkým v našich podmienkach, ale je tiež napr. súčasti zmesi korenia používanej na Strednom východe či Indii – Garam Masala – korenie pridávané do ryžových, strukovinových i zeleninových pokrmov.
TIP:
- Skúste škoricu pridať do paradajkovej omáčky. Podčiarkne chuť paradajok! Škoricu môžete pridať aj do chlebového cesta, upiecť malé bagetky a podávať k rajskej polievke.
- Pripravené ovocie ako hrušky, broskyne, nektárinky posypte zmesou škorice a trochou cukru. Grilujte až cukor zozlatne a podávajte horúce s vychladenou kyslou smotanou.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.