Zloženie: pšeničný bulgur
Alergény: lepok
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1455 kJ / 343 kcal; tuky: 1,5 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g; sacharidy: 69,8 g; cukry: 0 g;
bielkoviny: 12,5 g; soľ: 0,2 g.
Krajina pôvodu: Turecko.
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Použitie: Bulgur vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou po okraj bulguru, osolíme a varíme na mierném ohni 5-7 minút. Väčšina vody se do tej doby vsiekne, ak by ostalo príliš veľa vody, bulgur scedíme. Hrniec odstavíme z ohňa, prikryjeme pokrievkou a necháme 5-10 "dôjsť", až kým bulgur úplne nezmäkkne. Takto pripravený bulgur môžeme ďalej opekať, dusiť či zapekať. Bulgur je vhodná príloha namiesto ryže alebo zemiakov. Výborné chutí aj namiesto ryže v rizote.
Obsah balenia: 500g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.