Zloženie: ďatle bez jadier.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1500 kJ / 345 kcal;
tuky: 0,2 g;
sacharidy: 85 g;
cukry: 73 g;
bielkoviny: 3 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Irán.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie:
Vďaka prirodzenej sladkosti sa skvele hodí do müssli zmesí, k príprave pečených i nepečených dezertov a sladkého pečiva alebo len tak samotné ako rýchla desiata na výlety a pri športovaní. Ďatle sa tiež môžu plniť syrom alebo orechmi. V arabskej kuchyni, kde majú ďatle svoj domov, sú každodennou súčasťou jedálnička a bežne sa pridávajú aj do slaných pokrmov. Najčastejšie sa pečú na masle alebo sa zlisujú do bochníka zvaného ADSUM.
Vedeli ste, že ...
... z jednej palmy (Phoenix dactylfera) dorastajúcej až do výšky 30m je možné zožať niekoľko desiatok kilogramov ďatlí? Každá jej časť je zúžitkovaná: jej drevo sa využíva ako stavebný materiál, z listov sa pletú košíky či slúžia ako výzdoba pri slávnostiach, z vlákien stoniek sú splietané povrazy. Svoje uplatnenie má rovnako aj miazga a kôstky.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.