Zloženie: karobový sirup 100%.
Obsahuje prirodzene sa vyskytujúce cukry.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 984 kJ / 235 kcal;
tuky: 0,3 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 55 g;
cukry: 51 g;
vláknina: < 0,5 g;
bielkoviny: 2,1 g;
soľ: 0,32 g.
Krajina pôvodu: Španielsko.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie:
Karobový sirup má jemnú a prirodzene sladkú chuť aj vôňu. Jeho konzistencia je tekutá a má tmavú farbu, čo po použití môže ovplyvniť konečnú farbu pokrmu či nápoja.
Vyrába sa extrakcia semien karóbu alebo chleba svätojánskeho, čo je jedlý plod stalozelené rastliny Rohovníka obyčajného pochádzajúceho zo Stredomoria. Karobové struky sú sušené na priamom slnku až niekoľko mesiacov.
Použitie karobového sirupu je široké, uvádzame niekoľko možností:
- Domáca limonáda: do karafy s vodou pridajte podľa chuti karobový sirup, citrónovú šťavu a ľad.
- Topping: na ranné kaše, zmrzlinové poháre, torty, palacinky.
- Sladidlo: nepečené pečivo, koláče, nákypy, smoothie, koktaily, …
- Marináda: zaujímavá náhrada miesto medu.
- Nátierka: pridajte trochu karobového sirupu do tahini.
TIP:
Keď Vás naháňa maškrtná vyskúšajte rýchly dezert: Zmiešajte biely jogurt (ideálne grécky) s karobovým sirupom. Ako posyp sa skvele hodí trocha škorice, kúsky banánu a mandľové lupienky.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.