Cukor z kokosových kvetov.
Zloženie: cukor z kokosových kvetov.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1598 kJ / 382 kcal;
tuky: 0 g;
nasýtené mastné kyseliny: 0 g;
sacharidy: 93 g;
cukry: 90 g;
vláknina: 0 g;
bielkoviny: 0 g;
soľ: < 0,09 g.
Krajina pôvodu: Indonézia.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie:
Cukor kokosový je vyrábaný z nektáru kokosových paliem. Pri zbere sa najskôr kvety zhodia na zem, narežú a pomerne veľké množstvo tekutého nektáru sa začína stáčať do nádob. Následne je tekutina pomaly zahrievaná do skaramelizovania a prudko schladená, čím vznikajú kryštáliky cukru.
Jemná chuť cukru je podobná skôr karamelu, nenechajme sa zmiasť charakteristickou vôňou a chuťou kokosových orechov. Sladivosť je porovnateľná s klasickým bielym repným cukrom.
Toto prírodné sladidlo má široké využitie v studenej aj teplej kuchyni. Hodí sa do nápojov, smoothies alebo len tak do čaju. Používa sa tiež pri príprave granol, palaciniek, nepečených dezertov či ranných kaší.
Vedeli ste, že…
… zatiaľ čo kokosový cukor je vyrábaný z kvetového nektáru kokosových paliem, zdrojom cukru palmového je miazga rôznych druhov paliem? Ide teda o dva rozdielne cukry.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.