Makadamové orechy sú pôvodom z Austrálie. Majú vysoký obsah kvalitného tuku 65% – 80%, vitamínu E, selénu, fosforu, vápnika a železa.
Makadamové orechy v skutočnosti, ale pravými orechmi nie sú, aj keď ich za ne veľa ľudí považuje. Jedná sa o kôstkovice, ktoré sú podobné gaštanom. Vďaka vysokému obsahu tuku sa používajú aj k výrobe oleja.
V surovom stave sa nekonzumujú. Tieto orechy sú už tepelne upravené, teda vhodné a určené na priamu spotrebu.
Sú vhodné ak ako prísada pri pečení múčnikov a rôznych jedál.
Nutričné hodnoty na 100g:
- Energia 3 004kJ/781kcal
- Bielkoviny 7,9 g
- Sacharidy 13,8 g
-z toho Cukry 4,6 g
- Tuky 75,8g
- z toho Nasýtené mastné kyseliny 12,1g
- Vláknina 8,6g
- Sodík 0,005g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.