Zloženie: múka z lupiny*.
* alergén
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1805 kJ / 433 kcal;
tuky: 9,6 g;
nasýtené mastné kyseliny: 1,2 g;
sacharidy: 40 g;
cukry: 0,5 g;
vláknina: 36 g;
bielkoviny: 36 g;
soľ: 0,04 g.
Krajina pôvodu: Holandsko.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie: Lupinová múka sa používa predovšetkým na zlepšenie kvality cesta a ako náhrada vajec pri výrobe zmzliny, sušienok, cukroví a dezertov. Používa sa pri výrobe cestovín. Pri tejto múke je vďaka tepelnému opracovaniu potlačená enzymatická aktivita. Jej použitie je teda vhodné predovšetkým do ciest, pri ktorých nepožadujeme nakysnutie, najčastejšie sa používa pri výrobe trených ciest a cestovín, pri výrobe trojobalu. Použitím tejto suroviny výrazne skvalitníte hotové výrobky.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.