Morské riasy Nori, ktoré sa môžu použiť napríklad namiesto petržlenovej vňate.
Morské riasy Nori, ktoré sa môžu použiť napríklad namiesto petržlenovej vňate.
Nori je najpopulárnejšia zo všetkých druhov rias. Dá sa rýchlo a ľahko upraviť a dá sa mnohostranne použiť. Na základe svojej jemnej arómy je pre nováčikov pravdepodobne najlepšia a to predovšetkým chuťou. Táto jemnosť vychádza z jej miesta rastu, v chránených úzkych zálivoch blízko pobrežia, kde čerstvá voda z riek zmierňuje obsah soli v morskej vode.
POUŽITIE
Nori vločky rozdrvte a použite ako korenie na dochutenie pokrmov, alebo na chvíľu namočte do vody a zmiešaním s uvarenými ryžovými rezancami, sójovou omáčkou a šťavou zo zázvoru vytvoríte vynikajúci a ľahký šalát z morských rias.
SKLADOVANIE
Skladujte na suchom a chladnom mieste.
KRAJINA PÔVODU
Japonsko
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G
energia 819 kJ / 198 kcal
tuky 2,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1 g
sacharidy 7,3 g z toho cukry 0,4 g
bielkoviny 16,7 g
soľ 6,88 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár