Zloženie: ovsené vločky s klíčkami*.
* alergén
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1543 kJ / 367 kcal;
tuky: 8,4 g;
nasýtené mastné kyseliny: 1,3 g;
sacharidy: 56 g;
cukry: 1 g;
vláknina: 9,1 g;
bielkoviny: 12 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: Veľká Británia.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie:
Naše ovsené vločky s klíčkami vznikajú šetrným lisovaním naparených ovsených zŕn. Tento proces prebieha v jednom z popredných európskych mlynov s tradíciou dlhšou ako 300 rokov vo Veľkej Británii.
Ovsené vločky nie je potrebné predstavovať. Máme ich radi pre ich chuť, vôňu aj všestranné využitie nielen v kuchyni. Stále častejšie je používaný v prírodnej kozmetike na výrobu pleťových masiek, peelingov, suchých šampónov alebo pri ošetrení podráždenej pokožky ako obklad.
Kto fandí sladkým raňajkami, môže vyskúšať napr. ovsenú pečenú kašu s jabĺčkami a škoricou, mug cake s banánom a čokoládou, domácu granolu s orieškami, ovsené lievance s javorovým sirupom alebo len rannú smoothie s prídavkom vločiek.
Výborné sú aj ovsené nátierky so zeleninou či tvarohom alebo šľamové ovsené polievky. Vločky môžeme pridať do placiek, fašírok, do ciest alebo do rôznych plniek a sekaných.
Pripraviť si z nich je možné aj množstvo dobrôt ako sú ovsené muffiny s jahodami, sušienky s arašidovým maslom, slivkový crumble alebo flapjacky, ktoré ocenia aj športovci.
Ovsené vločky sú naozaj „vďačnou“ potravinou a možnosťou je nespočetné množstvo …
Príprava: Ovsená kaša
Vločky varíme 1 minútu v mlieku, rastlinnej alternatíve alebo vode so štipkou soli. Dochutíme na tanieri.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.