Zloženie: para orechy BIO*.
* alergén
Môže ojedinele obsahovať úlomky škrupín.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energetická hodnota: 2867 kJ / 695 kcal;
tuky: 67 g;
nasýtené mastné kyseliny: 19 g;
sacharidy: 6 g;
cukry: 2 g;
bielkoviny: 14 g;
soľ: 0 g.
Poľnohospodárska produkcia: Bolívia.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie:
Para orechy alebo brazílske orechy sú plody divoko rastúceho stromu juvie ztepilé pochádzajúceho z dažďových pralesov v povodí Amazonky. V struku sa na sebe tiesni zhruba 30 orechov, čo spôsobuje ich trojboký tvar.
Para orechy majú sladkú, mliečnu chuť a najčastejšie sa používajú v surovom stave ako dezertné orechy, v orechových zmesiach, do müsli alebo len ako desiata. Vyskúšať ich môžeme aj v ovocných alebo zeleninových šalátoch, zmrzlinách, ako posyp múčnikov. Ich sladkú chuť dokážeme ešte zvýrazniť opražením na panvici alebo v rúre (postačí zhruba 5 minút). Pridať ich môžeme tiež do ciest koláčov či sušienok.
TIP:
Pre ľahšiu konzumáciu a zjemnenie chuti je ideálna para namočiť cez noc do vody.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.