Jadrá pekanových orechov.
Zloženie: pekanové orechy*.
* alergén.
Výživové údaje v 100 g výrobku:
energetická hodnota: 3025 kJ / 733 kcal;
tuky: 70 g; nasýtené mastné kyseliny: 7 g;
sacharidy: 13 g;
cukry: 7 g;
bielkoviny: 9,2 g;
soľ: 0 g.
Krajina pôvodu: USA.
Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme.
Použitie:
Pekanové orechy svojim vzhľadom pripomínajú orechy vlašské, líšia sa však sladšou a jemnejšou chuťou. Plody orechovca pekanového (národný strom Texasu) pochádzajú zo Severnej Ameriky a sú veľmi obľúbené v indiánskej kuchyni. V Amerike sa tiež tradične pri príležitosti Vianoc alebo Vďakyvzdania pripravuje pekanový koláč s javorovým sirupom.
Využitie v kuchyni je naozaj veľmi široké, avšak je dôležité mať na pamäti, že sa jedná o najtučnejší druh orechov. Pojedajú sa len tak ako pochúťka, v orechových zmesiach, ovocnom šaláte, pridávajú sa do pečiva a sladkých nákypov, zmrzlín, ale aj do nátierok či ku koziemu syru.
TIP: Vyskúšajte pekanové kakao!
Do mixéra vsypte orechy a rozsekajte najemno, potom pridajte vodu a znovu rozmixujte. Dochuťte nápoj javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a trochou soli. „Mlieko“ ohrejte, nalejte do hrnčeka a pridajte kakao. Zamiešajte, ochutnajte a užite si luxusnú smotanovú chuť.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.