Pektín citrusový - zahusťovadlo, želírovací prostriedok.
Zloženie: pektín citrusový.
Krajina pôvodu: Taliansko.
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade.
Použitie: Citrusový pektín je využívaný vďaka svojim želírujúcim vlastnostiam a zachovanie prirodzenej chuti ovocia pri príprave domácich marmelád, sirupov alebo želé.
Vyskúšajte si doma vyrobiť domáce gumové cukríky.
Príprava marmelády: Pektín zmiešajte s cukrom v pomere 1: 4 a nechajte dôkladne rozpustiť v horúcej vode. Túto zmes vlejte do už uvareného ovocie. Pridajte citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú (ako konzervant), dôkladne premiešajte a varte na požadovanú hustotu. Naplňte do pohárov a nechajte vychladnúť hore dnom. Po vychladnutí môžete ešte marmeládu zavariť.
Dávkovanie: 10 g pektínu na cca 1 kg ovocia.
TIP:
* Pektín vždy zmiešajte s cukrom. Ak by ste ho hodil samostatne, mohol by začať hrudkovať
* Čím je ovocie kyslejšie, tým viac obsahuje pektínu a vy ho môžete pridať menej.
* Požadovanú hustotu ľahko zistíte testom s vychladeným tanierikom. Kvapnite na neho trochu marmelády, nechajte vychladnúť a uvidíte konečnú konzistenciu.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.