Badián so svojimi osemcípymi, hviezdicovitými plodmi je bezpochyby najkrajším korením na trhu. Svojou sladkou arómou sa podobá feniklu, je však o trochu ostrejšia. Hodí sa do sladkého pečiva a do kompótu. V čínskej kuchyni sa používa na prípravu sójovej omáčky, na prípravu polievok, duseného mäsa a je neoddeliteľnou súčasťou slávnej vietnamskej hovädzej polievky Pho. TIP: Badián môžete dlho variť. Pri príprave kurčaťa vložte badián dovnútra, aby dodal mäsu krásnu arómu.
Badián, korenie z anízovca pravého
Badián (hviezdicový aníz) je sušené súplodie zo stromu anízovca pravého. Pochádza z Číny a chutí podobne ako aníz.
Badián môžete použiť pri pečení do sladkého pečiva, výrobe kompótov, džemov a lekvárov. Uplatniť ho môžete ako korenie v orientálnych pokrmoch, omáčkach, či pokrmoch z rýb.
Badián je veľmi silne povzbudzujúci. Pomáha proti žalúdočným kŕčom. Povzbudzuje trávenie, napomáha pri reumatizme, uvádza energiu do rovnováhy. Dokáže upokojovať kašeľ a uľahčuje dýchanie.
Recept na čaj proti kašľu a kŕčom:
1 kávová lyžička byliniek na čaj plus rozdrvený badián na špičku noža, preliať vriacou vodou a nechať 5 minút lúhovať. Maximálne piť 2-3 šálky denne.
Zloženie:
Badián celý.
Krajina pôvodu:
Čína
Produkt ekologického poľnohospodárstva.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.