Odháňa upírov a chutí gurmánom! Kto sa mu vyhýba kvôli strachu zo zápachu z úst, ten o dosť prichádza. Mnohými milovaný a inými nenávidený dáva cesnak pokrmom ich charakter. Jeho intenzívna, ostrá aróma sa pri varení alebo pečení rýchlo zmení a chutí podstatne sladšie a jemnejšie ako surový variant. Cesnak je obzvlášť obľúbený v strednej a južnej Európe, kde zjemňuje cestoviny, zeleninové pokrmy a pečeni. Niektoré španielske Tapas, obzvlášť „Gambas al ajillo“, žijú z intenzívnej arómy cesnaku. Strúčiky chutia obzvlášť dobre v kombinácii s olivovým olejom. TIP: Pretože cesnak pri pečení veľmi rýchlo horkne, malo by zahrievanie prebiehať pri miernej teplote a rýchlo.
Granulovaný cesnak je praktické korenie vhodné na dochutenie polievok, šalátov, mäsa, omáčiek, nátierok...
Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Krajina pôvodu: Rakúsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.